Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Székhelyszolgáltatás IPA mentes településen

Hazánkban egyre elterjedtebb a székhelyszolgáltatás, mely nagyban megkönnyíti a cégek mindennapi életét, nagy terhet levéve az elfoglalt cégvezetők válláról.

A székhelyszolgáltatás egyik legnagyobb előnye, hogy a cége számára érkező leveleket teljes körű asszisztenciával a székhelyszolgáltató kezeli, így Ön kényelmesen az e-mail rendszerén keresztül láthatja naprakészen küldeményeit. Emellett még a székhelyszolgáltatók többsége iparűzési adómentes településen is kínál székhelyszolgáltatást, mellyel még az éves iparűzési adót is megspórolhatja cége számára, mely egy jól működő nyereséges cégnél nem kis összeget jelent. Iparűzési adómentes település hazánkban kevés helyen található, de a legkedveltebb IPA mentes település Újlengyel, ahol az önkormányzat által kiszabott helyi iparűzési adó 0%

Amennyiben még ebben az évben módosítja cége székhelyét az IPA mentes Újlengyelbe, úgy a 2015-ös évben teljes mértékben megspórolhatja az adója egy igencsak nagy részét. 

Az IPA mentes székhelyszolgáltatás kedvezményes árakon elérhető az ország bármely pontján, megbízható ügyvédi háttérrel. 

0 Tovább

A jogi személy, vagyis gazdasági társaságok létesítésének folyamata 1.

Szépen lassan mindent tudni fogunk a székhelyszolgáltatás és székhellyel kapcsolatban, amit csak tudni lehet.

De még nem szóltunk arról, hogy hogyan is jöhet létre egy jogi személy. A Polgári Törvénykönyv módosulása során, a gazdasági társaságok bekerültek a polgári jog szabályozása alá hivatalosan is. Ezek a szabályok alapvetéseket és mondhatni, általánosságokat tartalmaznak.

Meghatározásra került az is, hogy a jogi személynek a létesítése során, a létesítő okiratnak milyen elemeket kell tartalmaznia.

Ilyen elem a jogi személy neve, tevékenysége, vagyoni hozzájárulás, a tisztségviselők kijelölése, valamint a székhely.

Amikor gazdasági társaságot hoz létre, akkor minden bizonnyal igénybe fogja venni egy jogi képviselő, szakember segítségét. Ezek után, kell majd biztosítania helyszínt, valamint munkaerőt, hogy elláthassák a cég adminisztratív feladatait. Nagy a valószínűsége, hogy könyvelőt is be kell majd szereznie, hiszen a cég anyagi részével is megfelelően kell foglalkozni.

Mindezek kiadásai külön akár egy hatalmas összeget is elérhetnek.
És a székhelyszolgáltatás pontosan erre jött létre.

Nem kell minden egyes pontra beszereznie egy szakembert. Ezen kívül attól sem kell tartania, hogy ha az egyikkel nincs baj, attól a másiknál még felmerülhet.

A székhelyszolgáltatás során minden egy helyen történik. Kaphat ügyvédi munkát, könyvelőt és még székhely címet is!

Mindenkinek a figyelmébe ajánlom ezt a változatot, hiszen gazdaságilag és időben is kevésbé megterhelő.

0 Tovább

Székhelyszolgáltatás – KATA 2.

Szóval Kisadózó Vállalkozások Tételes Adója. Az előzőekben röviden felsorolt akadályok mellett, most felsorolnék néhány jogosító feltételt is.


Azért írtam jogosítónak, mert a feltételek teljesítése fogja feljogosítani az illető személy arra, hogy tudjon élni a KATA adózás lehetőségével.


Tehát ne legyen 100.000-nél nagyobb adótartzás, kevesebb legyen az árbevétel, mint 6 millió, a vevőknek a széleskörével kell rendelkezni. Tehát, minél szélesebb a vevőkör, annál jobb.


Roppant fontos szempont, hogy törekedni kell arra, hogy a költségvetés minél alacsonyabb legyen, másszóval próbáljon az érintett gazdasági társaság spórolni.


Fontos még, hogy a bevételt képező részek legnyagobb százaléka maga a nyereség legyen.
Lefordítva ez annyit tesz, hogy ne legyen a kisvállakozás veszteséges.


Akik a KATA-ban részeseülnek, azok mentesülnek a társasági adó szolgáltatása alól. Nem kell azt bevallani, nem kell megállapítani és a lényeg, hogy nem kell befizetni sem.
Továbbá, a szociális hozzájárulási adót sem kell befizetni, sem bevallani, sem megállapítani a kisadózók részére.


Nem lesz egészségügyi hozzájárulás, sem személyi jövedelem adó.


Vagyis ennek az adónak az igénylése igen nagy előnnyel jár, hiszen több más adó alól mentesít. Mindezekről bővebb tájékoztatást kérjen a székhelyszolgáltatás nyújtását végző irodától. Hiszen, a székhelyszolgáltatás munkatársai napra készek és tájékozottak ezen a téren.

0 Tovább

Székhelyszolgáltatás – KATA

Azon kivűl, hogy szép női név, számunkra, ami most kivételesen releváns az az, hogy milyen szavakat is rejt ez a mozaik szó.

A mozaikszó a következőkből áll: Kisadózó Vállalkozások Tételes Adója.

Tehát ez nem más, mint egy újabb adózási forma, amely nem valaminek a kibővítését jelenti, hanem egy önállóan működő adózási fajta.

Ez a kisadózókra vonatkozó adózás. Kisadózó például a betéti társaság, a közkereseti társaság, illetve az egyéni cégek.

Amikor a KATA igénylésére kerül sor, akkor több szempontot is figyelembe vesznek.

Figyelembe veszik azt, hogy ne legyen az adott gazdasági társaság adója több, mint 100 ezer forint, hogy az éves árbevétele ne haladja meg a 6.000.000,- forintot.

Ezek azok az általános kikötések, amelyet általában a személyek tudni szoktak.

Kérdés esetén, érdemes a székhelyszolgáltatás helyén, az irodában érdeklődni mindarról, amit tudni kell még annak érdekében, hogy igényelni tudják ezt az adózást.

Mert bizony ezt igényelni kell.

Rengeteg kizáró ok akad, amely az igénylés során felmerrülhet. Ilyen az, hogy nem igénylhet KATA adózást az a kisvállalkozó, amelyik éves bevételét ingatlan bérbeadásával szerezte meg. Ha történt a gazdasági társaság életében adószám törlés, akkor annak semmiképp nem lehet 2 éven belül lennie, csak annál régebbi időpont lehet.

Persze figyelembe kell venni azt is, ha a fent felsorolt kizáró okokat megszűntetjük, akkor az akadályok elhárításával már jogosultak is lehetünk erre az adónemre.

A székhelyszolgáltatás, KATA témát a következő cikkben folytatom.

0 Tovább

Székhelyszolgáltatás – Szerződés

Ebben a mai székhelyszolgáltatás bejegyzésben szeretnék adni néhány hasznos tippet azzal kapcsolatban, hogy mire figyeljünk, amikor megkötjük a szolgáltatóval a szerződést.

Az első teendő az az, hogy vegye fel a kapcsolatot a kiválasztott irodával. Egyeztessenek egy időpontot a szerződés megbeszélésére és aláírására. Sokan ígérnek olyat, hogy e-mailen keresztül lehet megkötni a szerződést, de azt a törvény nem engedi. A személy saját kezű szignó szükséges hozzá.

Mire kell figyelni a konkrét szerződésnél?

Mivel azt már egy előző cikkben firtattam, hogy nincs olyan jogintézmény, hogy székhelyszolgáltatás, ezért ez nem lehet a szerződés jogcíme semmiféleképpen.
A legtöbbször jogcím gyanánt a „Bérleti és megbízási” cím, mint jogviszony szerepel. Szerepelni kell a szerződésben a szolgáltatás időtartamának, és annak is, hogy átvehetik a leveleket, küldeményeket, valamint, hogy kezelhetik azt.

Muszáj kihangsúlyoznom, hogy mielőtt bármit aláírnak, alaposan olvassák át azt! Ez azért fontos, mert ha van bármi olyan rész, amivel nem ért egyet, akkor azt helyben meg tudják beszélni és ki is tudják javítani, minden nagyobb probléma nélkül.

Ezenkívül a szerződésben szerepelnie kell mindannak, ami egy ilyen esetben szükséges, méghozzá az ingatlan adatainak.


Székhelyszolgáltatás lévén, ki kell töltenie egy meghatalmazást és egy bejelentést arra vonatkozólag, hogy a szolgáltatás átveheti a leveleit. Plusszban kell még hozzá egy ügyvédi aláírás-minta.

Ezután már nincs más tennivalója, mint, hogy az irodával tartsa a kapcsolatot.

0 Tovább

Székhelyszolgáltatás - A legjobb választás!!

blogavatar

A blog a székhelyszolgáltatásról szól. A székhelyszolgáltatás fogalmáról, intézményéről, elvi-jogi hátteréről, magáról a székhelyszolgáltatás piacról, a buktatókról, gyakorlati tudnivalókról, a székhely jogi fogalmáról stb. Próbáljuk a blogot gyakorlati szempontból megközelíteni, gyakorlati tudnivalókat leírni.

Utolsó kommentek