Megszűnt az iparűzési adó mentesség a pest megyei Pándon 2014. január 1-től. 

Az iparűzési adó mértékét mindig a helyi önkormányzat képviselőtestülete szabályozza, így szavazza is meg. Pándon nem vetettek ki korábban iparűzési adót, így a település iparűzési adó mentes helyben számított, így több székhelyszolgáltatást végző cég is megtelepedett a településen. 

Pánd község önkormányzata úgy döntött 2013. november végén, hogy az iparűzési adó mentesség megszűnik, egységesen 1.5 % IPA-t vezettek be. A vállalkozókat erről 2014. január végén tájékoztatták. 

A két jelentősebb székhelyszolgáltató ezen a településen a cégjegyző.hu illetve a Gross Irodaház Kft. (korábbi neve: Gross Székhelyszolgáltató Kft.). Ezeknek a cégeknek sűrgősen intézkedniük kellett atárgyban, hogy mit is kezdenek ezzel a változással, magyarán mit kezdenek azzal, hogy a székhelyszolgáltatás révén érintett szerződött ügyfeleikkel mi lesz.

A Gross Irodaház Kft. új székhelyszolgáltatás színhelyet hozott létre a pest megyei Újlengyelben. Ez a település Magyarország legnevesebb, mondjuk így: legfelkapotabb helye, több nagy cég, mint pl. A Hewlett Packard vagy a Bombardier is telepített leányvállalatot. A Gross Irodaház Kft. a Pándon székelő cégek nagy részét már áttelepített Újlengyelbe. Újlengyel önkormányzata elkötelezett az iparázési adó mentesség mellett, így a székhelyszolgáltatást ot igénybe vevő cégeknek nem kell attól tartaniuk, hogy itt is meg fog szűnni az iparűzési adó mentesség.

Újlengyel Pest megyében, az M5-ös autópálya mellett található nagyon kultúrált település. Azok, akiknek székhelye korábban a pest megyei Pándon volt, és ide helyezték székhelyüket a cégjegyzékszáma, és adószáma nem változik.

Azok akik a Gross Irodaház Kft-vel kötöttek székhelyszolgáltatás szerződést nem kerültek rossz helyzetbe - a körülményekhez képest - hisz, aki székhelyszolgáltatás szerződést hosszabbított, annak a Gross állva az ügyvédi munkadíjat és közzétételi díjat és illetéket, így gyakorlatilag díjmentesen kaptak az érintett cégek székhelyet az iparűzési adó mentes Újlengyelben.

Sajnos több olyan esetre is volt példa, amikor a székhelyszerződés után a székhelyszolgáltatást végző cég semmit sem tett annak érdekében, hogy az esetlegesen megszűnő iparűzési adó mentesség után ügyfeleit jó helyzetbe hozza, új iparűzési adó mentes helyre telepítse. Ezért nem mindegy, hogy kivel kötjük meg a székhelyszolgáltatás szerződésünket.

Székhelyszolgáltatás, akkor csakis megbízható szolgáltató. Nézzen körül a piacon, hisz nem mindegy cége székhelye kinek a kezeiben pihen, nézzük meg, van-e a székhelyszolgáltatást végző cégnek pl. biztosítása.