A mai bejegyzésben arról lesz szó, hogy milyen esetben nem fogja a székhelyszolgáltatás helyéül választott iroda átvenni a leveleket.

Nem kell aggódni, nem fogom egy végtelen felsorolásban leírni, hogy mely esetek vannak.
Elég, ha tudjuk, hogy kettő esetben nem vehetik és nem is veszik át a leveleket.

Az egyik esetben, postai meghatalmazás hiánya az ok. Ekkor a székhelyszolgáltató nem is veheti át a leveleket, hiszen annak ellenére, hogy a jogosultsága meglenne, hiányzik onnan az igazoló dokumentum, a meghatalmazás.

Itt a posta részéről hiányos, mert számukra nem lesz dokumentálva, hogy ez a székhelyszolgáltatás és az iroda átvehetik a társaság számára beérkező leveleket.
Szükséges hozzácsatolni az ügyvédi aláírás-mintát is. Az aláírás-minta a szolgáltatónál kell, hogy bármikor elérhető legyen.

A második eset az az, amikor az ügyfél nem fizeti be a székhelyszolgáltatás díját, esetleg késik vele. Ilyenkor a szolgáltató és az ügyfél között megkötött szerződés teljes egészében megszűnik.
A megszűnés azért probléma, mert ekkor már nem fognak a számunkra szolgáltatást nyújtani.

Tehát megjegyzendő, hogy csak addig történik meg a szolgáltatás, ameddig ki van fizetve. Ha elmarad a kifizetés, elmarad a szolgáltatás.

Tehát ilyenkor már nincsenek meg a szolgáltatónak a megfelelő jogai és kötelezettségei, az adott gazdasági társaság leveleinek átvételére. Magyarán nem is vehetik át, mert ahhoz innentől fogva semmi közük.

Nincs más dolgunk, mint időben fizetni és a meghatalmazás és aláírás-minta dokumentumokról gondoskodni.