Szóval Kisadózó Vállalkozások Tételes Adója. Az előzőekben röviden felsorolt akadályok mellett, most felsorolnék néhány jogosító feltételt is.


Azért írtam jogosítónak, mert a feltételek teljesítése fogja feljogosítani az illető személy arra, hogy tudjon élni a KATA adózás lehetőségével.


Tehát ne legyen 100.000-nél nagyobb adótartzás, kevesebb legyen az árbevétel, mint 6 millió, a vevőknek a széleskörével kell rendelkezni. Tehát, minél szélesebb a vevőkör, annál jobb.


Roppant fontos szempont, hogy törekedni kell arra, hogy a költségvetés minél alacsonyabb legyen, másszóval próbáljon az érintett gazdasági társaság spórolni.


Fontos még, hogy a bevételt képező részek legnyagobb százaléka maga a nyereség legyen.
Lefordítva ez annyit tesz, hogy ne legyen a kisvállakozás veszteséges.


Akik a KATA-ban részeseülnek, azok mentesülnek a társasági adó szolgáltatása alól. Nem kell azt bevallani, nem kell megállapítani és a lényeg, hogy nem kell befizetni sem.
Továbbá, a szociális hozzájárulási adót sem kell befizetni, sem bevallani, sem megállapítani a kisadózók részére.


Nem lesz egészségügyi hozzájárulás, sem személyi jövedelem adó.


Vagyis ennek az adónak az igénylése igen nagy előnnyel jár, hiszen több más adó alól mentesít. Mindezekről bővebb tájékoztatást kérjen a székhelyszolgáltatás nyújtását végző irodától. Hiszen, a székhelyszolgáltatás munkatársai napra készek és tájékozottak ezen a téren.