Székhelyszolgáltatás - vidéken - iparűzési adó mentes székhelyszolgáltatás

Közkeletű, népszerű Magyarországon az iparűzési adó mentes székhelyszolgáltatás. Ilyen esetben a székhelyszolgáltatást végző cég olyan helyszínen végzi a szolgáltatását, ad székhelyet az adott cégnek, ahol nincs iparűzési adó. Ha az adott cégnek nincs telephelye, fióktelephelye máshol, akkor ilyen esetben nem kell iparűzési adót fizetnie, ami óriási könnyebbség lehet elsősorban azoknak a cégeknek, amelyek a tercier szektorban dolgoznak, másként elsősorban szolgáltatásnyújtással foglalkoznak. Itt nem lehet nagyobb költségeket levonni, nincs eladott áruk beszerzési értéke ami levonható lenne, és sajnos a fizetendő adó alapja messze nem az eredmény. Sokszor előfordul, hogy úgy kell a cégnek iparűzési adót fizetnie, hogy évek óta folyamatosan veszteséges. Így nem csoda ha sokan próbálják legális keretek között csökkenteni, vagy nullára redukálni a befizetendő iparűzési adójukat.

Budapesten  mindenhol fizetni kell iparűzési adót. Pest megye egyébként a legnépszerűbb megye ilyen téren, bár itt van a legkevesebb iparűzési adó mentes település.

ilyen települések:

- Újlengyel

- Csomád

- Tésa

- Csővár

A legtöbben Újlengyelbe települtek, ilyen cég pl. a nagy nevű BOmbardier. A faluban több nagy székhelyszolgáltatást végző cég is jelen van, az árak között nagy a különbség, bár a szolgáltatás minősége ugyanaz, sőt...

A következő posztomban azt osztom meg, hogy miért éri meg iparűzési adót nullán tartania az önkormányzatoknak.