Székhelyszolgáltatás iparűzési adó mentes helyen - miért éri meg az Önkormányzatnak?

Kérdezhetjük, hogy miért is éri meg az Önkormányzatoknak távol tartania magát az iparűzési adó bevezetésétől? Első hallásra ebben semmi logika nincsen...

Sok olyan hely van Magyarországon, főleg kisfalvak, ahol elenyésző számú vállalkozó tevékenykedik, ha vannak is néhányan, komoly árbevételről, profitról nem beszélhetünk. Itt a beszedhető iparűzési adó mértéke minimális.

Van viszont olyan forrása az Önkormányzatoknak, - ilyen a gépjárműadó - amiből a vállalkozásokon keresztül sokat profitálhatnak. A gépjármű adót ugyan a központi költségvetés szedi be, de visszaosztja azt az önkormányzatoknak - csak egy részét, sajnos egyre kisebb hányadát. Egy kis falu életében a gépjámű adóból származó bevétel sokkal magasabb lehet, mint az iparűzési adóból származó bevétel. 

Ha az Önkormányzat nem szed be iparűzési adót, akkor olyan vállalkozásokat is oda csábíthat, amelyek egyébként az adott helyet sohasem választották volna székhelyként. Ezek a vállalkozások viszont ha rendelkeznek gépjárművel, akkor a gépjármű adó egy része az adott települést gazdagítja. Szélsőséges esetekben lehet akár 50-100-szoros a szorzó, aközött, amit az iparűzési adó kivétése során az önkormányzat beszedhet és aközött, amit az iparűzési adó mentesség miatt oda települt és ott székhelyszolgáltatást, székhelyet igénybe vevő cégek a gépjárműadóból befizetnek - illetve amit a központi költsévetésből az állam visszaoszt. Ezért tud ez óriási üzlet lenni sok önkormányzatnak. 

A legnagyobb haszonélvezői ennek a pest megyei tepelülések, hisz Budapest közelsége miatt primátusuk megkérdőjelezhetetlen.

Újlengyel az első volt azon falvak között, amelyek felismerték ezt a lehetőséget, és éltek is ezzel.

Ha teheti, és nincs telephelye válasszon olyan székhelyszolgáltatás csomagot, ahol a székhelyszolgáltatás helye egy iparűzési adó mentes településen van, ahol az ön székhelye szerint nem kell megfizetnie az IPA-t. Azt a pénzt tudja költeni marketingre, fejlesztésre, sokszor ez az összeg milliókra, tízmilliókra is rúghatnak!

Egy iparűzési adó mentes lehetőség, székhelyszolgáltatás iparűzési adó mentes hely Pest megyében Újlengyelben.