Sokakat foglalkoztathatnak azok a kérdések, hogy mennyibe is kerülhet a székhelyszolgáltatás? Továbbá, hogy egységesek-e az árak avagy van ahol olcsóbban van ahol drágábban tudom igénybe venni a székhelyszolgáltatást?

Mondhatni sok esetben változik a székhelyszolgáltatás ára. De, hogy ez mitől függ, hogy hol mennyit kell fizetni?
Ezekben a kérdésekben szeretnék kis segítséget nyújtani, remélem, hasznos információval tudok szolgálni Önnek.

Általában a legtöbb esetben a székhely helyszínén lévő önkormányzattól függ, hogy ők milyen adókat szednek, be ez nagymértékben befolyásolja a székhelyszolgáltatás árát.

Szót kell ejtenünk az IPA-ról amely az iparűzési adót jelenti amelyet az önkormányzatok vetnek ki és szednek be a saját területükön. 

Talán azért a legkedveltebb hely Magyarországon Újlengyel a cégalapítók, vállalkozók szemében mivel ott nincs iparűzési adó mivel az önkormányzat nem rendelte el az IPA bevezetését és szedését. Ezáltal, hogy az önkormányzat ennyire mondhatni , nagylelkű volt.

Általában az önkormányzatok azért vezetik be az IPA-t mivel nagy költségkieséssel rendelkeznek és az iparűzési adóból pótolni tudják a kieséseket.

Újlengyel, Budapesttől 30 km-re található az autópálya mellett helyezkedik el. A másik kedvelt székhelyszolgáltató központ Egyházasdengelegen található Budapesttől megközelítőleg 60 km-re, ahol hasonlóan kedvezőek a feltételek, hiszen az önkormányzat nem szed be IPA-t és emellé még a gépjármű adó fele is a pénztárcánkban maradhat.

Nagyon felkapott az általam elmíltett két helyszín ezért sok iroda itt jegyezteti be a cégüket, illetve a székhelyszolgáltatást is itt nyújtják.