Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Székhelyszolgáltatás iparűzési adó mentes helyen - miért éri meg az Önkormányzatnak?

Székhelyszolgáltatás iparűzési adó mentes helyen - miért éri meg az Önkormányzatnak?

Kérdezhetjük, hogy miért is éri meg az Önkormányzatoknak távol tartania magát az iparűzési adó bevezetésétől? Első hallásra ebben semmi logika nincsen...

Sok olyan hely van Magyarországon, főleg kisfalvak, ahol elenyésző számú vállalkozó tevékenykedik, ha vannak is néhányan, komoly árbevételről, profitról nem beszélhetünk. Itt a beszedhető iparűzési adó mértéke minimális.

Van viszont olyan forrása az Önkormányzatoknak, - ilyen a gépjárműadó - amiből a vállalkozásokon keresztül sokat profitálhatnak. A gépjármű adót ugyan a központi költségvetés szedi be, de visszaosztja azt az önkormányzatoknak - csak egy részét, sajnos egyre kisebb hányadát. Egy kis falu életében a gépjámű adóból származó bevétel sokkal magasabb lehet, mint az iparűzési adóból származó bevétel. 

Ha az Önkormányzat nem szed be iparűzési adót, akkor olyan vállalkozásokat is oda csábíthat, amelyek egyébként az adott helyet sohasem választották volna székhelyként. Ezek a vállalkozások viszont ha rendelkeznek gépjárművel, akkor a gépjármű adó egy része az adott települést gazdagítja. Szélsőséges esetekben lehet akár 50-100-szoros a szorzó, aközött, amit az iparűzési adó kivétése során az önkormányzat beszedhet és aközött, amit az iparűzési adó mentesség miatt oda települt és ott székhelyszolgáltatást, székhelyet igénybe vevő cégek a gépjárműadóból befizetnek - illetve amit a központi költsévetésből az állam visszaoszt. Ezért tud ez óriási üzlet lenni sok önkormányzatnak. 

A legnagyobb haszonélvezői ennek a pest megyei tepelülések, hisz Budapest közelsége miatt primátusuk megkérdőjelezhetetlen.

Újlengyel az első volt azon falvak között, amelyek felismerték ezt a lehetőséget, és éltek is ezzel.

Ha teheti, és nincs telephelye válasszon olyan székhelyszolgáltatás csomagot, ahol a székhelyszolgáltatás helye egy iparűzési adó mentes településen van, ahol az ön székhelye szerint nem kell megfizetnie az IPA-t. Azt a pénzt tudja költeni marketingre, fejlesztésre, sokszor ez az összeg milliókra, tízmilliókra is rúghatnak!

Egy iparűzési adó mentes lehetőség, székhelyszolgáltatás iparűzési adó mentes hely Pest megyében Újlengyelben.

0 Tovább

Székhelyszolgáltatás - vidéken - iparűzési adó mentes székhelyszolgáltatás

Székhelyszolgáltatás - vidéken - iparűzési adó mentes székhelyszolgáltatás

Közkeletű, népszerű Magyarországon az iparűzési adó mentes székhelyszolgáltatás. Ilyen esetben a székhelyszolgáltatást végző cég olyan helyszínen végzi a szolgáltatását, ad székhelyet az adott cégnek, ahol nincs iparűzési adó. Ha az adott cégnek nincs telephelye, fióktelephelye máshol, akkor ilyen esetben nem kell iparűzési adót fizetnie, ami óriási könnyebbség lehet elsősorban azoknak a cégeknek, amelyek a tercier szektorban dolgoznak, másként elsősorban szolgáltatásnyújtással foglalkoznak. Itt nem lehet nagyobb költségeket levonni, nincs eladott áruk beszerzési értéke ami levonható lenne, és sajnos a fizetendő adó alapja messze nem az eredmény. Sokszor előfordul, hogy úgy kell a cégnek iparűzési adót fizetnie, hogy évek óta folyamatosan veszteséges. Így nem csoda ha sokan próbálják legális keretek között csökkenteni, vagy nullára redukálni a befizetendő iparűzési adójukat.

Budapesten  mindenhol fizetni kell iparűzési adót. Pest megye egyébként a legnépszerűbb megye ilyen téren, bár itt van a legkevesebb iparűzési adó mentes település.

ilyen települések:

- Újlengyel

- Csomád

- Tésa

- Csővár

A legtöbben Újlengyelbe települtek, ilyen cég pl. a nagy nevű BOmbardier. A faluban több nagy székhelyszolgáltatást végző cég is jelen van, az árak között nagy a különbség, bár a szolgáltatás minősége ugyanaz, sőt...

A következő posztomban azt osztom meg, hogy miért éri meg iparűzési adót nullán tartania az önkormányzatoknak.

0 Tovább

Székhelyszolgáltatás - helyszínek 1 - Budapest

Székhelyszolgáltatás - helyszínek 1 - Budapest

Székhelyszolgáltatással leggyakrabban Budapest viszonylatában találkozunk. A teljes "profi" piaci szemléletű székhelyszolgáltatás piac kb. 85%-a itt található. A kép meglehetősen vegyes. A legtöbb székhelyszolgáltatással foglalkozó cég Budapest belvárosában ad székhelyet. A legsűrűbb ilyen terület a VI. kerület. Podmaniczky utca, Szinyei Merse (utóbbiban három szolgáltató is található) - nem régóta pedig a Király utcában is van ilyen cég. 

Budapesten ezért a piaci árak eléggé alacsonyak, köszönhetően ez annak, hogy sokan vannak a piaci kínálati oldalán. a szolgáltatások mibenlétében teljes a repertoár. Alacsony áron kaphatunk teljes értékű szolgáltatást.

A legnagyobb székhelyszolgáltató cégek a szolgáltatásukat ingyen ügyvédu munkával kapcsolják össze Budapesten. Budapesten azért is érdemesebb választani székhelyszolgáltatást, mert a magyar cégek kb. 40-a ide koncentrálódik, és a NAV a cégekkel kicsit türelmesebb, kevesebb időt, és energiát tud szentelni egy-egy cég ellenőrzésébe, kevesebb a revízió, ami érhető is. Ez persze nem azt jelenti, hogy lehet nyugodtan csalni, adót csalni, csupán azt, hogy kevesebb a hatósági ellenőrzés. 

Megjelentek a nagy székhelyszolgáltatást nyújtó cégek már az elitebb kerületekben is, olcsó szolgáltatásaikkal. Ilyen a II. kerület is, ahol fillérekét kaphatunk székhelyszolgáltatás keretében székhelycímet, levélátvételt, szkennelést, fizikai levéltovábbítást, tárgyalót. 

Érdemes körülnézni alaposan a piacon, a legtöbben a  nagy kínálat és az említett okok miatt cégük székhelyéül nem véletlenül Budapestet választják!

Budapest azért is népszerű, hisz sok vállalkozót az üzleti élet is ide köti, Budapest centralizáltsága miatt is előnyt élvez, tulajdonképpen egyfajta vállalkozói kaptárként is működik, hisz ha meg kellene a vidéki vállalkozóknak, cégeknek nevezniük egy várost ahova a leggyakraban járnak, akkor Budapestet neveznék meg legtöbben, így nyilván ha székhely választásról van szó többször jön számításba a főváros - már csak ebbők kifolyólag is.

Elmondhatjuk h Budapest a székhelyek városa:)

0 Tovább

Székhelyszolgáltatás - cégalapítás előtti dilemmák

Székhelyszolgáltatás nyújtása során kötelező kiadni valamilyen okiratot.

Sokan ha a cégalapítás előtti igazolásról van szó, dilemmában vannak, hogy hogyan is, milyen iratot adjanak székhelynyilatkozat gyanánt.

A székhelyszolgáltatás megrendelésekor sokan ezzel nincsenek tisztában.

Egy hasznos blog azoknak akik többet szeretnének tudni a székhelyszolgáltatás fogalmáról, mibenlétéről, "mindennapjairól. De azért remélem ezt is olvassa, olvasod:)

0 Tovább

Mi a székhelyszolgáltatás?

Mi a székhelyszolgáltatás?

A székhelyszolgáltatást cégeknek biztosított olyan szolgáltatás, amely során:

- annak székhelycímet biztosítanak egy ingatlan címe formájában, ez alapján a cég székhelye az adott székhelyszolgáltatás nyomán biztosított cím lesz

rendszerint, ez nem merül ki ennyiben, hanem:

- a székhelycímen lehetőséget biztosítanak arra, hogy a cég a szükséges módon meg is jelenhessen, ilyenek lehetnek pl. a hatósági ellenőrzések, pl. NAV revíziók, vagy társasági kötelező taggyűlések

- egyéb üzleti célú helyiségbiztosítás, legyen az partnerekkel folytatott tárgyalás, vagy egyszerűen csak számítógéphasználat

A székhelyszolgáltatás, mint szolgáltatás magában foglalja egyre jobban az utóbbi időben az alábbiakat:

- a cég székhelyére érkező levelek átvétele, erről e-mail-es, vagy sms-es értesítés küldése

- a levelek digitalizálása, majd küldése az ügyfél által megadott e-mail címre

- a levelek fizikai postázása hó végén, vagy gyakrabban megállapodás szerint.

Ami fontos, és kötelező a székhelyszolgáltatás során, és minden egyéb céges székhelyen:

- a cégtábla kitétele, ami közterületről jól olvashatóan tartalmazza az adott székhelyszolgáltatás igénybe vevő cég nevét

- a levelek átvételét, ha ezek visszamennek, az komoly tetorziót von maga után

Székhelyszolgáltatást általában, jellemzően cégek nyújtanak, ez egyre jobban koncentrálódik Magyarországon, tehát egyre kevesebb cég, ugyanakkor egyre nagyobb ügyfélkörrel nyújt székhelyszolgáltatást.

Alaposan figyeljünk arra, hogy kivel kötünk székhelyre székhelyszolgáltatási szerződést, ugyanis, könnyen pórul járhatunk. Erről is lesz szó, későbbi posztunkban.

0 Tovább

Székhelyszolgáltatás - A legjobb választás!!

blogavatar

A blog a székhelyszolgáltatásról szól. A székhelyszolgáltatás fogalmáról, intézményéről, elvi-jogi hátteréről, magáról a székhelyszolgáltatás piacról, a buktatókról, gyakorlati tudnivalókról, a székhely jogi fogalmáról stb. Próbáljuk a blogot gyakorlati szempontból megközelíteni, gyakorlati tudnivalókat leírni.

Utolsó kommentek